Tyxo.bg counter Книги

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Книги ПДФ Печат Е-мейл

Знаете ли коя е най-голямата книга?
Това е "Илюстрирана история на Саравак". Цели две години продължава подготовката за издаването  на този сборник с великолепни фотографии, които са снимани в най-живописните кътчета на Малайзия и по-точно щата Саравак. За издаването на огромната книга са похарчени 27 000 долара.
Размерите на книгата са изумителни: височина 3 метра и ширина 2, 20 м. Представете си я разтворена, когато става 4, 40 м! Явно е нужно твърде голямо помещение, за да могат посетителите да я разтварят и разглеждат. Само тежкоатлет би могъл да носи екземпляра, защото  тежи 154 кг.


Сборникът се състои от 50 великолепни страници, будещи огромен интерес.
Детронираният фаворит e сборник с фотографии, който е издаден в кралство Бутан. "Илюстрованата одисея на последното Хималайско кралство" има следните размери: дължина 2,10 м и широчина 1,5 м, но вече заема достойното второ място.
Ако имате развихрено въображение, представете си сега до тези гигантски книги най-малката книга на света с размери: 0,07мм на 0,1 мм!
Тя е дело на канадски учени-физици от университета "Саймън Фрейзър", който се намира  във Ванкувър, Канада. Нейните страници не са от хартия, а са всъщност силициева подложка, а вместо мастило е използван галий. В тази книжка, дело на нанотехнологията, се разказва приказката на Малкълм Дъглас Чаплин за малкия Тед, който става победител в едно състезание по отглеждане на ряпа. Нужен е и микроскоп, който се продава заедно с книжката, за да може да се чете написаното. Трябват ви 20 хиляди долара и можете да станете притежател на това чудо, а как ще го спасявате от изгубване, сами ще си решавате.

 


 
XHTML and CSS.