Tyxo.bg counter Хрупайте моркови
Home Любопитно Хрупайте моркови

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Хрупайте моркови ПДФ Печат Е-мейл

БТА съобщи, че учените от Еврейския университет на Ерусалим са публикували данни от изследване за влиянието на храните върху растежа на децата. На конференция "40 години хранене в Израел" изследователите заявяват, че децата, които консумират по-голямо количество оранжеви зеленчуциморкови например, богати на витамин А, растат по-интензивно от връстниците си, които не включват в менюто си такива.
В експериментите са наблюдавани близо 300 деца на възраст от 3 до 16 години. Средно за една година децата, включвали в храната си повече зеленчуци, богати на витамин А, израсли с 8 сантиметра. Децата от контролната група средно пораснали с 4 сантиметра.
Д-р Тали Синай, член на изследователския екип, смята, че голяма част от ниските деца са напълно здрави, но имат недостиг в храненето си на витамини и минерали. Лекарят е категоричен: "Известно е, че недостигът на витамин А, желязо и цинк води до забавяне на растежа. Ние се опитахме да предложим на децата балансирано хранене, поставяйки ударението върху тези елементи".
А всеки знае поговорката „Здрав дух, в здраво тяло.” Витамините и минералите са нужни и на вашата памет.
Изводът е: „Чушки и домати, който не яде, той голям….”. Сещате се, нали?
Добавете: моркови, тиква, спанак, кайсии, ябълки … и всичко ще е шест!

 
XHTML and CSS.