Tyxo.bg counter Персонал от 20 робота в ресторант
Home Любопитно Персонал от 20 робота в ресторант

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Персонал от 20 робота в ресторант

Ако досега сте се съмнявали, че роботите могат да изпълняват много от човешките професии,  вече можете да си направите една екскурзия до град  Харбин, столица на провинция Хейлунцзян, Китай и да посетите ресторант „Робот”. В него ще ви обслужват 20 робота.

Главният инженер на екипа от хора, които се грижи за роботите – Лю Хашън, споделя, че инвестицията е струвала 5 милиона юана (500 000 паунда). Малко е скъп този персонал, тъй като всеки от роботите струва между 200 000 и 300 000 юана (20 – 30 000 британски паунда), но интересът е голям и вероятно инвестицията скоро ще се изплати.


Роботите имат и своите длъжности. На входната врата ще ви посрещне робот, който поднася приветствие на китайски, което звучи така: „Здравей, земни човече! Добре дошъл в ресторант „Робот“. Той приема поръчки, а в кухнята робот-готвач приготвя ястията, които ще ви бъдат поднесени от робот-сервитьор, движещ се по специални релси. За настроението ви ще се погрижи робот-певец. Забавно нали!
И ако си мислите, че роботите могат да приготвят едно и също ястие, лъжете се – 30 блюда са включени в менюто на ресторанта.
Персоналът от роботи може да работи 5 часа без прекъсване, след което трябва да почива 2 часа, за да бъде зареден с електричество.

 
XHTML and CSS.