Tyxo.bg counter "Умна" ученическа чанта
Home Любопитно "Умна" ученическа чанта

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


"Умна" ученическа чанта
Представяте ли си ученическа чанта, която ще ви даде възможност да не мъкнете на гърба си 10-12 килограма? Има я вече, но в Саудитска Арабия.
Създадена е от инженер Халид ал Джабал, който споделя, че с нея се опитва да помогне за развитието на образованието в своята страна.
В нея е вграден добре познатия ви таблет, който се захранва от соларни панели.
Според създателя на "умната" чанта, тя е част от образователната система в страната му. А образователната система от своя страна включва софтуер за учителите, компютърни програми за училищната администрация и програми за родителите.
Чантата си има и други достойнства или "недостатъци" - зависи от гледната точка. Тя "докладва" на родителите кога детето им влиза или излиза от сградата на училището и дома, какво е поведението му; има и паник бутон, който детето може да използва в опасна за него ситуация.
"Умницата" още не е в масова употреба. Отначало ще бъдат пуснати 500 чанти с цел да се провери ефективността от употребата им. Дори да не бъдат покрити на 100% очакванията, поне децата няма да носят на гърбовете си твърде тежките от учебници и тетрадки досегашни чанти. Това не е малък плюс от гледна точка на здравето и развитието на учениците. 
 
XHTML and CSS.