Tyxo.bg counter Шоколадови пощенски марки
Home Любопитно Шоколадови пощенски марки

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Шоколадови пощенски марки ПДФ Печат Е-мейл

Пощите в Белгия ще пуснат в обръщение марки за писма с аромат и вкус на шоколад, съобщава  Australian Associated Press (AAP). Интересните марки се очакват в края на март и са пет вида. Хартията, на която са отпечатани, ще реагира на топлината на човешкото тяло, а ароматът и вкусът ще се усещат, ако човек се докосне до марката, близне я или диша над нея. Всяка от марките ще има цена около 6 евра.
Според официалното изявление на пощенските служби да се подготви тъмния шоколад за изработване на марките не е било никак лесно. Съвместно са работили учени от Германия, Швейцария, Холандия и Белгия.


С тази серия марки пощенските служби искат да подчертаят важната роля на шоколада в националния облик на Белгия. Известно е, че в тази страна шоколад се произвежда от 19 век, когато белгийската колония Конго се превръща в един от най-значимите производители на какао.
Белгийският шоколад е един от най-ценените в света.
Макар че в днешно време хората не пишат много писма, шоколадовите марки са очаквани с голям интерес не само в Белгия. Много колекционери вече се притесняват дали ще могат да се сдобият с тях.

 
XHTML and CSS.