Tyxo.bg counter Семеен конфликт
Home Съчинение Семеен конфликт

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Семеен конфликт ПДФ Печат Е-мейл
У дома – конфликт. Конфликт по интереси. Не такъв, за какъвто постоянно говорят политиците. У дома си е истински конфликт по интереси, а не на интереси. Повод за конфликта – снегът. Ако се питате как така снегът може да е повод за един семеен конфликт, сега ще ви се изясни.
Снощи най-после в моя град заваля сняг. Скриха се разкопаните улици, всички покриви се бялнаха, дървета се накачулиха – с една дума бяла приказка, колкото и шаблонно да звучи този израз.
И ето как се стигна до конфликта по интереси.
Прибирам се аз у дома щастлива, естествено – мокра и цялата отъркаляна в сняг. Че какви деца ще сме, ако не проведем един бой със снежни топки! Откога чакаме да завали. Минавайки през коридора, се поглеждам в огледалото. И може на някого да прозвучи смешно, ама много се харесвам с тези снежинки из косата. След малко ще заприличам на току-що излязла изпод душа, но снежинките още не са се стопили и засега съм като снежна кралица. И лицето ми едно свежо, свежо. С една дума, настроението ми се повишава. Даже вземам мигновено и неприсъщо за мен решение да изведа след вечеря Кира (нашето хъски) на разходка. Тя много обича снега, миналата година беше страшно щастлива, когато тичаше из преспичките в улицата ни. Май само тя се радваше на непочистените тротоари, но това си е друга тема.
И така грейнала от радост нахълтвам в кухнята.  С влизането усещам мириса на кавга. И се започва: баба мрънка, че в този сняг ще й е трудно да ходи на магазина (казано на ушенце – там клюкарства с комшийките), татко тегли едни къси и дълги думички, че утре трябва да чисти колата, че няма да са разчистени улиците, че ще е „жива лудница. Мама си има друг проблем. Тя пък няма стабилни ботуши. Петте чифта, дето ги е наредила в килера, не били подходящи за сняг. И пари няма за нови. Това за парите довежда до усложнения: къде са й парите; като е купувала пет чифта, да е мислила и още от този сорт.
И в този момент дяволът ме подмамва и се обаждам и аз. Нищо толкова не казвам. Само изразявам надеждата си да вали цяла нощ.
Ледената кралица да бях разгневила, нямаше такъв ураган да предизвикам!


Баба размаха бастуна си и започна да коментира колко е невъзпитано моето поколение, как не зачита старите хора. Татко дрънчеше с някакви вериги и се заканваше да не ме качи повече в колата, а мама ледено ми заяви, че ще има да чакам за дънки по случай коледната дискотека и ще си купи нови ботуши още утре. А Кира зае една странна стойка и дебнеше кога ще отворя врата, за да се шмугне през нея. Тя си знаеше какво да прави в подобни случаи и беше готова, само че мен дяволът пак ме подведе. Вместо да млъкна, пак подметнах, че мен много ме радва снегът, пък те да се оправят.
Попаднах в окото на урагана!
Най-смешното е, че ме наказаха да изведа Кира на разходка, защото и без това нищо не съм правела вкъщи, пък и нали много ми било хубаво, че вали сняг. Признавам, че си дадох вид на недоволна и сърдита. Това увеличи наказанието. Татко отсече, че кучето има нужда поне от 30 минути разходка. Мислех да се обадя нещо, че да добави поне 10 минути още, но си замълчах. Ако знаех колко съученици имаше на улицата, щях поне още 30 минути наказание да си издействам!
Като се прибрахме, пак погледнах в огледалото. Този път бяхме две снежни кралици, обсипани с диаманти. Сами се сетете какво се случи, когато кралица Кира си отръска диамантите насред кухнята.

 
XHTML and CSS.