Tyxo.bg counter Училището на бъдещето
Home Съчинение Училището на бъдещето

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Училището на бъдещето ПДФ Печат Е-мейл

Как си го представям ли? Всеки от нас би желал едно училище, в което децата, навярно това ще са внуците ни, да се обучават добре по всички предмети. Едно училище, което може да допринесе за бъдещето на учениците. В днешно време за жалост не е така.
Би било по-добре, ако различните часове се карат в различни кабинети – химията отделно, физиката отделно, както и биологията. Така ще могат да се правят повече опити и децата ще добиват по-ясна представа за науките.
Другото, което също би било от полза, е да има повече игрища за спортуване. Баскетбол, футбол, волейбол – всеки да играе това, което му доставя удоволствие. Или пък басейни – така учениците ще могат да се учат да плуват и от друга страна ще бъде забавно да се прекарват часовете по физическо възпитание там.

Желателно е да има повече учители по различните езици, за да могат децата да се обучават според своите предпочитания.
Задължително да има градинки с много цветя и зелени растения – по този начин младежите ще излизат навън през междучасията, пък и въздухът ще бъде по-чист. Друго хубаво нещо в такъв случай ще е че, когато времето навън е слънчево, ще има възможност часовете да се прекарват извън класните стаи.
Повечето деца ще са доволни, ако например има стая за игри, в която всички ще се забавляват. Така ще може да се разтоварват и да се веселят.
Друга според мен добра идея е, ако на посещение ходят известни личности, на които младежите се възхищават – така ще дават добър пример на учениците.
Нужно е да има и зоологическа градина в училището с различни животни, които ще радват младите хора, а те пък ще се учат да се грижат за тях. 
Мисля, че ще е добре и ако в училището, или поне близо до него, има заведения, в които децата да могат да ядат прясна и качествена храна, а не такава, каквато има в днешните училищни столове.
Познавате и тоалетните в наше време – мръсни и с лоша миризма. Това не е едно от най-важните неща, но със сигурност на всички ще им бъде по-приятно, ако влизат в едни по-нови и по-чисти тоалетни.
Прекрасно ще е да се ходи по-често на екскурзии, и то извън страната, защото не всички са излизали от държавата. По този начин децата ще се забавляват и ще посещават много нови и интересни забележителности.
Е, може би след 30-40-50 години ще има много повече и по-усъвършенствани неща и учениците ще ходят с радост да се учат. Сигурно ще има и униформи, които да се носят с гордост от децата.
Може би си мечтая за неща, които липсват на нас, сегашните ученици, макар и да не са кой знае колко напредничави по отношение на времето, което ще измине.

 
XHTML and CSS.