Tyxo.bg counter Моето училище след 50 години
Home Съчинение Моето училище след 50 години

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Моето училище след 50 години ПДФ Печат Е-мейл

Училищата след 50 години със сигурност ще се променят. Училището от 2061 година няма да е същото. То ще бъде много по-голямо и няма да има недостиг на стаи. Моето виждане за най-съществените промени е, че те ще се изразяват основно в използването на модерни технологии. Някои училища в и извън България вече разполагат с най-новите технологии, които могат да улеснят изключително много както и учениците, така и учителите. В бъдещето  тези технологии ще се развият  още повече и ще бъдат по-лесни за работа в клас.
След 50 години моето училище ще бъде неразпознаваемо  за  бившите си ученици и учители.  В класните стаи ще има удобни кресла за учениците и учителя. Дъската ще е електронна, със  touch screen. Същото се отнася и за чиновете, чието покритие ще е електронно.
Няма да има нужда от тетрадки и учебници,  всичко ще се пише и чете на тези електронни чинове.  Тестовете ще се попълват и ще се пращат  чрез програма на учителския чин. Домашните ще се изпращат чрез имейл или някаква специална програма, за да няма преписвания.


Географската карта в час по география ще бъде програма, която ще може да приближава и да отдалечава, ще променя  мащаба. 
По физическо ще има фитнес салон с много фитнес уреди. В близост до фитнес салона ще има душове.
В училището ще са създадени гигантска библиотека и видеотека, в които могат да се четат книги и да се гледат филми. През междучасията за разтоварване ще могат да се играят конзолни и компютърни игри. Компютърната зала ще има изключително силни компютри с 12 GB RAM и 8-ядрени процесори, за да се осигури бързата работа на учениците. На всеки ученик ще бъде даден безплатен лаптоп за работа от вкъщи и в училище. 
По-малките деца ще могат да играят помежду си в детски кътчета с много играчки и да четат детски книжки. 
За да няма насилие в училище, всяка обида или атака над друг ученик ще се наказва солено. Ако такава проява се повтори, тогава ученикът ще бъде изключен от училището.
В тоалетните ще има специални ароматизатори, за да няма неприятни миризми.
Аз смятам, че всичко изброено е възможно и днес, но не и в България. Нашата страна трябва да се развие още и да достигне висотата в технологиите и икономиката на другите по-развити държави.

 
XHTML and CSS.