Tyxo.bg counter Око да види
Home Съчинение Око да види

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Око да види ПДФ Печат Е-мейл
Автор: white rose
Излезе някакво изследване, че интернет е толкова важен за младите хора, колкото въздуха, водата, храната и т.н. Не знам. Може би за някои е така. Не знам как се е стигнало до този извод.
За мен не е толкова важен, макар че го смятам за безусловна необходимост в наши дни. Това е огромна библиотека, бърз начин на общуване с приятели, лесен начин да си клюкарстваш, още по-лесен начин да се представяш за това, което не си. И въпреки всичко мисля, че без него мога спокойно да си живея. Както са живели бабите ни, например. И може би са били по-щастливи. И може би не са преживели някои от разочарованията, които ние сега преживяваме. Знам, че ще има много несъгласни с тези предположения, нормално е. Но някои случки ме накараха да се замисля, като чух това изследване и изводите от него.
Накратко за една от тях.
На скайпа ми кацва Ежко, така се представи. Иска да сме приятели, на 16 и нещо е. И защо не, аз съм на 14 и 4 месеца, става.
Три вечери беше едно писане, едно безсъние и естествено, много вълнения. Накрая си уговаряме среща. Чувала съм, разбира се, за чичковци, които се представят за младежи, за богаташи с лъскави коли, обещават, мамят и т.н.
Подсигурявам се, викам приятелката си с мен, а тя се вълнува дори повече. Седим, чакаме  – среден ръст, тъмна коса, ще носи бяла роза. Защо бяла и защо роза, даже и не се замислих, нали се носели цветя на първа среща, приех го за нормално.
И Ежко пристига с бялата роза. Нямаше даже начин да избягам, оказа се комшията от третия етаж, шестокласникът, дето обикновено му викам „дребен”. Нататък е ясно, отлетя с розата си на бегом.
На мен и до днес ми е криво за трите безсънни нощи. И се зарекох, че с тая интернет романтика свърши. Все още хлапетата се подсмиват, като мина край тях. Сама съм си виновна, но поне си взех поука. Всъщност ми помогна и баба. Тя прилича на баба Джибрие от „Листопад”, за всичко слухти. Като ме чу да коментирам с приятелката си по телефона, рече: „Око да види, дъще, око да види в тези работи.”
И оттогава „тези работи” вече само на живо, никой не донесе повече бяла роза, но поне знам с кого ще си пия колата.
 
XHTML and CSS.