Tyxo.bg counter Втората Коледа на двама влюбени
Home Съчинение Втората Коледа на двама влюбени

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Втората Коледа на двама влюбени ПДФ Печат Е-мейл

                                         Време беше. Усещаше го с всяко свое листенце, с всяко коренче. Цяла година се беше свивал безлично в ъгъла, докато  другите се перчеха с красивите си цветове. Сега настъпваше неговият час. Вълнуваше се дали ще успее до Коледа. Трябваше да покаже цялата си красота. За този миг живееше цяла година.
Носеше странното име Schlumbergera. Едва ли някой го знае. И да го знае, няма как да си изкълчи езика. Но и децата знаят името Коледниче. Малко бебешко, но пък популярно. По-авторитетно звучи Коледен кактус, но да не издребняваме. И друго не знаят много хора в България, защото той живееше в България. Откъде ще знаят, че е кактус по същество и че произхожда от бразилските гори. А когато някой случайно научи, че там цъфти в разгара на тропическото лято, може съвсем да загуби ума и дума. Няма да измени биологичния си часовник, само защото е попаднал в страна, в която Коледа е посред зима! Сега му е времето, сега ще цъфти!
Отплесна се в мисли, нали това прави цяла година.
Да, беше време да стартира.

Огледа се, за да прецени дали някой не го наблюдава, и я видя. Стоеше гордо изправена в целия блясък на коледната си премяна. Тази година тоалетът й беше в червено. Колко ли премени има? Миналата година беше в златисто. Сега май беше още по-хубава. Сигурно ще бъде и още по-високомерна. Да се чудиш защо толкова я обожават малки и големи. И сега са я приготвили рано, рано. Има 20 дни до Коледа, а тя вече блести ли, блести.
Миналата година не го погледна. Ден след ден – мълчание. Ама и той мълча. Мълча като...
Каквото било, било!
Честно казано всеки ден си мислеше за нея. Къде е, какво прави, ще се видят ли пак.
И изведнъж му мина мисълта, че тя може би също го очаква. Нещо го обля в топлина и той пусна първата си усмивка.И зачака, изтръпнал и щастлив. Нещо проблесна в очите й, грейнаха светлинки. Тя...тя се усмихваше.
Следва

 
XHTML and CSS.