Tyxo.bg counter Подаръци преди Коледа
Home Съчинение Подаръци преди Коледа

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Подаръци преди Коледа ПДФ Печат Е-мейл

Автор: Polin

Имаше   в едно градче един  възрастен  човек. Казваше се Карл. Винаги беше мил и добър с всички, но не говореше, само се усмихваше някак тъжно.  Когато минаваше по улицата на влюбените, спомняше си за своята жена, която беше починала. За нея тъгуваше от години. Дъщеря му Бети, много добро момиче, вече порасна. Беше много умна и възпитана, грижеше се за него.  Той никога не споменаваше  майка й Соня.
Бети отдавна  искаше да разбере как се чувства баща й, защо не говори. Той беше толкова добър с нея, но мълчанието му я измъчваше.
И един ден за пореден път каза:
- Тате, спри да се държиш така!
Баща й мълчеше и само леко надигна глава.
- Тате, кажи нещо най-после! Мама може да не е при нас сега, но ни наблюдава... много добре знам, че не ти е добре, но моля те..! Млад си все още.  Можеш да ходиш за риба, да танцуваш с мен, да правиш всичко, което обичаш.
Карл мълчеше замислен. Очите му се насълзяваха, когато се сетеше за всичко онова, което остана в миналото.
Наближаваше поредната Коледа. Градът се подготвяше. Всички бяха много щастливи.  Карл се чувстваше още по-самотен и тъжен.


Една вечер Бети донесе мъничка елха и помоли баща си:
- Хей, тате, хайде да украсим тази малка елхичка! Поне това направи за мен!
Карл се изправи и се усмихна на дъщеря си. След това и двамата  се прегърнаха и започнаха да украсяват елхата. Стана великолепна, само трябваше да добавят новата играчка, както си му е редът, но Бети не беше я купила още.
В навечерието на Коледа Бети не беше в къщи. Налагаше й се да пътува до столицата. Карл седеше на дивана и четеше книга с вицове, за да можеше да се разсее поне малко. Беше се унесъл и заспал.
В съня му блесна една бяла светлина. Появи се Соня и се усмихна мило:
- Здравей, Карл! Знам, че ти е много тъжно, но аз съм тук!  Виждам, че Бети е много пораснала и е станала дама. Като се събудиш, виж под елхата. Там ще намериш подарък за Коледа от мен. Забавлявайте се с Бети и за нея има подарък!
И Карл се събуди. Като по чудо с усмивка. Забърза към елхата. Там имаше голяма цветна снимка на цялото семейство. И великолепна червена стъклена топка  - от нея като че ли извираше светлина. Карл разбра каква е магията на Коледа. Разбърза се да постави топката на елхата, набра номера на дъщеря си и каза:
- Бети, семейството те чака, побързай да се прибереш, Коледа пристига!
И Карл получи още един подарък преди Коледа - щастливият смях на Бети.

 
XHTML and CSS.