Tyxo.bg counter Коледна въртележка
Home Съчинение Коледна въртележка

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Коледна въртележка ПДФ Печат Е-мейл

Автор: Tatyana
Коледната нощ, нощ изпълнена с вълшебства и магии! Най-дългоочакваното време от годината, когато всички деца мечтаят за чудеса и приключения.
Едно момиче на име Ани, изпълнено с много мечти, изпита коледната магия точно тази нощ, тайнствена и малко тъжна от непрогледната тъмнина. Всъщност тъжна беше Ани. Тя гледаше през прозореца прекрасния танц на падащите снежинки, дирижирани от северния мразовит вятър.  Мракът я привличаше, изпълнен със загадки. Той тихо шепнеше нещо на притихналите дървета. Нещо крояха.
Ани се замисли за своето друго „аз”, което е изгубено някъде във времето, в далечните приказни галактики, другото и „аз”, което я допълва и разбира.
Тя си го представяше като момиче, стоящо от другата страна на прозореца, взиращо се в празничната стая, осветена от коледните многоцветни лампички  на елхата.
Ани много би искала да бъде някоя друга, известна личност с много почитатели. Замисли се коя иска да бъде.


В този момент светът се завъртя и тя се озовава  от другата страна на прозореца, в един огледален свят. И изведнъж я обхвана страх. Всичко около нея беше студено, бляскаво и чуждо. Най-страшна беше тишината. Ани се усещаше като синьо сияние в ясното среднощно небе, огряно от сребърната луна. Дърветата около нея правеха някакви непонятни знаци, сякаш я имитираха, без да си дадат сметка, че това я нараняваше и огорчаваше. Чувстваше враждебност или може би не! Това не беше нейният свят!
Взря се в прозореца. Виждаха се вече пристигащите гости. Майка й, която правеше последните приготовления за празничната вечеря, веселите пламъци на огъня в камината.
Доплака й се. Тя се почувства много самотна. Обзе я голямо желание да се върне отново там, където бяха близките й и приятелите, там където беше щастлива. Вече не искаше да бъде известна. Не искаше да търси изгубеното си друго „аз”.
Искаше да бъде там, където най-много беше обичана – у дома.
Камъкът сам се озова в ръцете й и парченцата стъкло се посипаха в краката й.
Светът се завъртя, като въртележка!
Всичко си беше както преди. Весела глъчка, шум от разтваряни подаръци и изпълненото с обич: „Честита Коледа!”.

 
XHTML and CSS.