Tyxo.bg counter Голямото коледно желание
Home Съчинение Голямото коледно желание

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Голямото коледно желание ПДФ Печат Е-мейл
Коледа отмина. Беше прекрасна. Сбъдна се голямото ми коледно желание, а малкото не, но аз съм много, много щастлива.
А какво означават голямо и малко коледно желание, ще ви разкажа набързо.
Ден-два преди да излезем в коледната ваканция в час по български ни поставиха задача да споделим едно голямо коледно желание и едно малко. Веднага ми направи впечатление, че не само аз седя изумена и се чудя какво да пиша. И съучениците ми гледаха умно в една точка. Какво значи голямо и малко желание, кое трябва да е голямо и кое малко.
Учителката ни седеше невъзмутимо срещу нас, наслаждаваше се на физиономиите ни и явно нямаше никакво намерение да внесе някакви пояснения.
Гледахме се, вдигахме рамене, пък накрая всеки започна да пише нещо. Или всеки получи вдъхновение, или си припомни какво може да му донесе белият лист.
Повярвайте ми, че за едно дете никак не е лесно да определи кое негово желание е голямо и кое малко. Аз например исках таблет, кученце, ново яке, нов телефон, комплект лакове за нокти и още много неща. Подхвърлях ту пред сестра си, ту пред баба и дядо това-онова, дано се сетят колко ми трябват някои неща и колко ще съм щастлива, ако Дядо Коледа ги пусне през комина до елхата. Действах на принципа „бебето го хранят, когато заплаче”. Тези фразеологизми, дето ги учим, ми вършеха все някаква работа.
Когато обаче трябваше да определя голямото си желание, не се сетих нито за таблета, нито за пуловери и лакове. Исках мама и татко да се приберат от чужбина, където работят, и да се съберем цялото семейство на Коледа. Това и написах. Като малко желание посочих таблет, макар че повече ми се искаше кученце. Знаех обаче, че баба няма да допусне куче в къщата и реших да заложа на нещо по-сигурно. Нали вечер баба проверява какво сме правили в часовете и може да се подсети нещо.
И знаете ли какво най-много ме изуми, когато започнахме да четем? Не бях единствената с такова голямо желание. И други мои съученици бяха поставили на първо място събирането на семейството. По-късно чак се замислих защо ли е така. Имам си отговори, но не ми се пише за това в момента.
Като малки желания имаше какво ли не: скутери, футболни топки, маратонки, парфюми, поне 4-5 таблета, истински заек, костенурка и какво ли още не.
А учителката ни изглеждаше много доволна. Тя рядко пропуска да коментира писанията ни, но този път явно предпочиташе да слуша. Накрая само ни пожела да се сбъднат големите ни желания.
И моето се сбъдна. Родителите ми бяха казали, че няма да си дойдат за Коледа, имало много работа. Уж бях се примирила с това, но когато на 23-ти те пристигнаха, бях така щастлива, че даже не можах да се разсърдя на баба и дядо, че са крили от мен новината.
На Коледа се сбъдна голямото ми желание. Всички бяхме заедно.
Под елхата беше подаръкът ми. Не беше таблет, но какво от това!
 
XHTML and CSS.