Tyxo.bg counter Коледни истории
Home Съчинение Коледни истории

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Коледни истории ПДФ Печат Е-мейл
Автор: Богдана – 5 клас
След няколко дена е Коледа. А това значи забавления, игри, подаръци и семейни събирания.
Винаги, за да има подаръци, трябва и добре украсена елха, за да се сложат под нея. Ние  украсихме нашата на тридесети ноември. Стана прекрасна и написахме писмо до дядо Коледа. Мисля, че той е много добър човек, защото всяка година изпълнява нашите желания. Този празник за мен е вълшебен, защото ни сплотява. Харесва ми и това, че Коледа е „месен” празник, защото се коли прасе, а кой не обича пържолки.
У нас Коледа минава весело винаги.
Щом станем с брат ми сутринта, питаме родителите си с какво да помогнем. Те ни отговарят да излезем да играем (сигурно искат малко спокойствие), а след това ще подреждаме масата.
По интересно обаче е вечерта. Когато седнем около трапезата и се навечеряме,  почваме да разказваме какво ни се е случило през деня. Аз винаги разказвам смешни историйки, за да повдигна коледният дух.
Една от тях е как бяхме в горичката и на една писта за колелета се обърнахме с шейната и попаднахме в един храсталак. Едвам се измъкнахме.
Друга от тези смешни историйки е, когато аз и братовчед ми Радослав бяхме на същото място, но видяхме стъпки на животно. Помислих си, че са на лисица и тръгнахме по тях с братовчеда. По едно време пред нас изскочи голямо и черно куче. Е, може и да не било голямо, но на нас така ни се стори. Много се стреснахме, забравихме, че има сняг и бегом – да се връщаме. Подхлъзнахме се и – по нос и двамата. Имаше нещо като иглу, което бяха направили батковци, и ние веднага се мушнахме в него, за да не ни види кучето. След около десет минути премръзнахме, излязохме от иглуто, а звярът го нямаше. Успокоени, пак почнахме да си играем. Влязох отново вътре, а Ради се качи върху иглуто и се тръшна. Част от снега падна и дупето му беше над главата ми, а носът ми в снега.
След като всеки разкаже историйката си, лягаме да спим, а на сутринта под елхата има куп чудесни подаръци.
Само че моите истории вече са разказвани и всички ги знаят. Сега се тревожа дали ще ми се случи нещо интересно до Коледа, за да има с какво да разсмивам всички около коледната трапеза.
Аз наистина обичам Коледа. Тя е чудесна!!!  
 
XHTML and CSS.