Tyxo.bg counter Сбъдната коледна мечта
Home Съчинение Сбъдната коледна мечта

Рожден ден

 Рожден ден

Харесай нашата страница


Сбъдната коледна мечта ПДФ Печат Е-мейл
Автор: Ана-Мария Пламенова – 5 клас
Преди години Сияна беше едно петгодишно момиченце. Имаше руса права коса и кристално сини очи. Името й, като че ли беше нарочно измислено така, защото очичките й сияеха със синкави искри като диаманти.
Както всички деца, Сияна очакваше Коледа с нетърпение. През цялата година се стараеше да бъде послушна, за да може Дядо Коледа да й донесе мечтания подарък-кукла, която да прилича досущ  на нея.
Като настъпи месец декември, Сиси, така я наричаха всички в дома, украси сама елхата и се надяваше добрият старец вече да я е добавил в списъка с добрите деца. В противен случай, твърдеше тя, от тъга и плач очите й от сини щели да станат черни като въглени.
В навечерието на Коледа Сияна си постла едно меко одеалце  много близо до елхата, легна и зачака Дядо Коледа.  По едно време момиченцето се унесе в мечти за куклата и задряма.
На другата сутрин се  събуди в своето легло. Изведнъж  се сети , че Дядо Коледа сигурно вече е минал, за да й остави подаръка. Пъргаво скокна от креватчето си и се затича с боси крачета към елхата. Кристалните и очички заблестяха, щом видяха подаръците под дръвчето.
Нетърпелива и развълнувана Сияна събуди всички, за да ги отворят заедно.  Щом първият подарък беше разопакован, момиченцето видя своята мечтана кукла.
Искрите в очите на Сияна станаха хиляди и погалиха всички с радост и любов.
Днес вече Сияна е пораснала, но не спира да се старае да бъде добра, за да влезе в списъка с добрите и да получи мечтаното нещо. Тя знае една истина –  „Никога не спирай да мечтаеш и вярвай, че ако положиш и малко труд, всички твои мечти ще станат реалност.”
Русата кукла със сини очички е винаги със Сияна. Нали е първата сбъдната коледна мечта!
 
XHTML and CSS.